Kenija - država nasprotij - Vahčič, Mateja (Geografski obzornik, 1997)
Država ob vzhodni obali Afrike je zaradi pokrajinskih značilnosti in raznolikosti ter pisanosti živalskega in rastlinskega sveta ena najbolj obiskanih v Afriki. Članek predstavlja njen zgodovinski razvoj ter temeljne geografske značilnosti, posebnosti rastlinstva in živalstva ter dva izmed 52 narodnih parkov.
Keywords: Afrika; Kenija; potopisi; potovanja; regionalna geografija