Erotika v nekaterih Tavčarjevih proznih delih - Bernik, France (Slavistična revija, 1974)
Erotika je bistveni sestavni del pripovedništva Ivana Tavčarja (1831 do 1923), enega najvidnejših predstavnikov slovenskega romantičnega realizma. Najvišjo stopnjo erotičnosti pa kažejo pisateljeve pripovedi z avtobiografskim ozadjem. Razprava odkriva in razčlenjuje strukturo erotike v Tavčarjevih proznih delih.
Keywords: erotika; literarne študije; literarni motivi; slovenska književnost; slovenska proza; Tavčar, Ivan