Nekaj poglavij iz zgodovine (kratkih) stikov (post)semiotične uprizoritvene teorije in prakse - Toporišič, Tomaž (Primerjalna književnost, 2016)
Prispevek s pomočjo nekaj primerov dramskih in uprizoritvenih praks ter njihovih možnih teoretizacij spregovori o transformaciji semiotskih pristopov k obema, tesno povezanima poljema, od performativnega obrata šestdesetih let 20. stoletja do danes. Razišče, katere strategije reprezentacije in teoretizacije so se izkazale za plodne.
Keywords: semiotics; semiotika; uprizoritvene umetnosti; postdramsko gledališče; dramski tekst; postdramski tekst; mediatizirane umetnosti; umetnosti v živo