Protivirusne učinkovine proti SARS-CoV-2 za zdravljenje bolezni covid-19 - Tomašič, Tihomir (Farmacevtski vestnik, 2020)
Bolezen covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, je lahko tudi smrtna, zato je razvoj novih protivirusnih učinkovin z delovanjem proti SARS-CoV-2 izrednega pomena. V preglednem članku bomo predstavili makromolekulska prijemališča virusa SARSCoV-2 kot potencialne tarče za razvoj zdravilnih učinkovin ter učinkovine ali kandidate za učinkovine, ki delujejo protivirusno in kažejo obetavne učinke v terapiji covid-19.
Keywords: covid-19; koronavirus; Pandemije; protivirusne učinkovine; SARS-CoV-2; Virusne infekcije