Arheološka izkopavanja v Ilirski ulici v Ormožu leta 2004 - Tušek, Ivan (Zgodovinski zapisi, 2011)
Leta 2004 so bila izvedena arheološka zaščitna izkopavanja na območju Mestnega jedra Ormoža, ki je z občinskim odlokom zaščiteno kot kulturna dediščina pod EŠD 500. Našli so v geološki osnovi arhitekturne ostaline (linije lesenih kolov), kose prazgodovniskega ilovnatega ometa, odlomke keramike in bronasto iglo s spiralno zavito glavico obdobja KŽG.
Keywords: Arheologija; arheološka izkopavanja; arheološke najdbe; bronasta doba; Najdbe; naselbine; Ormož; prazgodovina; žarna grobišča