Mehanizmi plazenja nad Kosečem v občini Kobarid in s tem povezani sanacijski ukrepi - Ribičič, Mihael (Geologija, 2003)
Večji hribinski podori pogosto povzročijo sekundarne pojave. Teh je nastalo posebej veliko ob hribinskem podoru nad Kosečem. Podor sam je nastal kot posledica hribinskega plazu, ki se skozi celo leto 2002 giblje s hitrostjo 1.2m na mesec. Kinetični udar podora je nadalje sprožil še večji zemeljski plaz, ki je zasul grapo hudourniškega potoka Brusnika. Po močnejših deževjih so se začeli prožiti še drobirski tokovi. Sanacija zaradi težke dostopnosti naobmočju hribinskega podora in zemljinskega plazu ni možna.
Keywords: geološke raziskave; geomehanika; hidrogeološke raziskave; Kobarid; Koseč; plazovi; sanacija; zemeljski plazovi