Descendentne živčne proge - Meh, Duška (Medicinski razgledi, 1996)
Možganska skorja in jedra v možganih in možganskem deblu pobujajo, vodijo in nadzirajo človekovo delovanje. Središča v osrednjem živčevju so neposredno aliposredno povezana s perifernimi strukturami, ki živčne impulze "prevedejo" v bolj ali manj opazno aktivnost. Živčni impulzi potujejo po živčnih poteh, kipovezujejo višja in nižja središča ter efektorje in so pomemben del hrbtenjačne bele snovi.
Keywords: medicina; medicine; živčevje; možgani; aktivnost