Der slovenische Staatsgedanke - Giesemann, Gerhard (Slavistična revija, 2006)
Prispevek pregledno predstavlja, kako se je skozi stoletja, od Trubarja do slovenske države, izražala in oblikovala slovenska državotvorna zavest in samozavedanje oz. identiteta.
Keywords: identiteta; identity; politics; politika; Slovene literature; Slovenia; Slovenian State; Slovenija; slovenska država; slovenska književnost