Predictive assays of tumor response to chemo and radiotherapy - Čemažar, Maja (Radiology and oncology (Ljubljana), 1999)
Predstavljeni so testi za napovedovanje izida zdravljenja tumorjev po kemo- inradioterapiji in poškodb normalnih tkiv po radioterapiji. Pregled je osredotočen na tiste teste, pri katerih je treba celice gojiti v pogojih in vitro. Poleg tega članek obravnava tudi korelacijo med napovednimi testi in izidom zdravljenja različnih vrst raka ter poškodbami normalnih tkiv.
Keywords: Anoxia; Cell death; Cell survival; Chromosomes; Dna damage; Drug therapy; Gene expression; kemoterapija; Mice; Micronucleus tests; Neoplasms; prognoza; Radiation effects; Radiation injuries; radioterapija; Radiotherapy; Sarcoma, experimental; Treatment outcome; tumorji; zdravljenje