Teoretska praksa v inovacijsko naravnanem raziskovalnem okolju - Breznik, Maja (Primerjalna književnost, 2012)
Politični napad na čisto znanost in teoretsko produkcijo ogroža same temelje tako "mehkih" kakor "trdih" znanosti. Kakšne pozicije znanstveniki zavzemajo v odnosu do spreminjajočih se pogojev raziskovanja? Ogledali si bomo epistemološko pozicijo in samorefleksijo v znanstvenih praksah, materialne pogoje raziskovanja (zlasti založništvo in znanstveno merjenje vpliva), odzive na zunanje zahteve in družbeno pozicioniranje znanosti.
Keywords: epistemologija; epistemology; družbene vede; science; znanost; raziskovanje; merjenje vpliva