Zgodba s prve strani - Kalin Golob, Monika (Slavistična revija, 2007)
Izhajajoč iz podatkov o branosti, bi radi pokazali, kakšna je v jezikovno-stilnem pogledu tipična tabloidna zgodba, ki jo ponuja svojim bralcem najbolj brani slovenski dnevnik. V analizo smo zajeli 25 naslovnih zgodb, ki so izšle v Slovenskih novicah. Želeli smo ugotoviti, katera jezikovna sredstva izpolnjujejo vlogo novih sporočanjskih strategij v tabloidnem novinarskem sporočanju.
Keywords: communication; front-page story; journalistic communication; novinarsko sporočanje; Slovene language; Slovenske novice; slovenščina; sporočanje; tabloid story; zgodba z naslovnice