Najpogostejše kršitve delovne zakonodaje - Rakita, Jasmina (Delavci in delodajalci, 2017)
Prispevek se osredotoča na najpogosteje ugotovljene kršitve delovnopravne zakonodaje v letu 2016 in izrečene ukrepe, s poudarkom na evidentiranih zlorabah na področju prepovedi sklepanja pogodb civilnega prava v nasprotju s predpisi. Poleg ugotovitev, ki so rezultat nadzorne funkcije Inšpektorata RS za delo, so iz prispevka razvidne tudi druge aktivnosti organa na področju delovnih razmerij.
Keywords: delodajalci; delovno pravo; inšpekcijski nadzor; kršenje; zaposleni