Cankarjeva metafora v vinjetnem obdobju - Čeh Steger, Jožica (Slavistična revija, 1997)
Vinjetna metafora je izšla iz avtorjevih disonanc ob subjektivnem dojemanju stvarnosti in slogovnega pluralizma ob koncu prejšnjega stoletja. Oblikovala se je iz izhodiščnih območij snovno lepega in grdega, razvijanja osnovnih pojmovnih metafor ter povezovanja sorodnih mikrostrukturnih metafor v obsežnejša in cankarjansko prepoznavna metaforična polja
Keywords: Cankar, Ivan, 1876-1918; Cankar, Ivan: Vinjete; literarne študije; metafora; metaforika; metaphor; prose; proza; Slovene literature; slovenska književnost