Promocija poezije - Markič, Nataša (Šolska knjižnica, 2022)
Prispevek predstavlja uporabo pesniške zbirke Repki, priložen ji je tudi zvočni CD, v medpredmetni povezavi med uro slovenščine v 2. razredu in šolsko knjižnico. Promocija poezije je potekala ob njenem svetovnem dnevu. Branje in poslušanje pesmic, ki jih imamo na različnih nosilcih zapisa, je bilo uspešno tudi pri učencih 5. razreda, ki obiskujejo OPB (oddelek podaljšanega bivanja). Prvo uro v 2. razredu sem izvedla v šolskem letu 2020/2021 po vrnitvi s pouka na daljavo in ponovno v šolskem letu 2021/2022 v tednu otroka. Primerjava obeh ur KIZ-a v 2. razredu je pokazala podobne odzive učencev na prebrane in poslušane pesmi, razlika se je pokazala v iskanju rim in poustvarjanju, ki je bilo prvo leto vodeno.
Keywords: branje; medpredmetno povezovanje; poezija; pouk slovenščine; promocija; šolske knjižnice