Vloga časopisov, ki jih izdaja založba EDIT, med italijansko manjšino v slovenski Istri - Medica, Karmen (Razprave in gradivo - Inštitut za narodnostna vprašanja (1990), 1997)
Prispevek obravnava vlogo in pomen časopisov italijanske manjšine, ki jih izdaja založba EDIT, pri oblikovanju in ohranjanju elementov narodnostne identitete italijanske manjšine. Lahko bi rekli, da je vloga časopisov EDIT-a na oblikovanje, razvijanje ter ohranjanje elementov nacionalne identitete italijanske manjšine v slovenski Istri dvojna: utilitarističan in simbolična.
Keywords: EDIT; Italijani; narodne manjšine; periodične publikacije; slovenska Istra; založništvo