Sončna energija - alternativni vir energije - Svetin, Irena (Geografski obzornik, 1997)
Članek predstavlja osnovne vrednosti energije sončnega obsevanja in nekatere načine rabe sončne energije. Razvoj poselitve Slovenije je glede rabe sončne energije večinoma neugoden, kljub temu pa še ostajajo možnosti za večje izkoriščanje tega pomembnega alternativnega vira energije.
Keywords: alternativni energetski viri; ekologija; Slovenija; sončna energija; varčevanje z energijo