ZViS in nadaljnji elementi utrjevanja logike kapitala - Burcar, Lilijana (AS. Andragoška spoznanja, 2015)
V prispevku analiziramo uvajanje odcepljenih podjetij in vseživljenjskega učenja na univerze, kar predpisuje novi osnutek ZVis-a in pokažemo, da gre za dva povezana podsistema. Njihov skupni imenovalec je legalizacija komercialnih in eksploatacijskih odnosov na ravni univerze v prid zasebnemu kapitalu, posledica česar je vpeljevanje/poglabljanje razredne segregacije.
Keywords: kapitalizem; podjetja; univerze; visoko šolstvo; vseživljenjsko učenje; zakonodaja