Transkripcija listine 1579, januar 20., Središče ob Dravi - Fras, Ivan (Zgodovinski zapisi, 2009)
S transkripcijo iz nemške pisane gotice v slovenski jezik je podrobneje predstavljen rokopis, ki ga hrani Pokrajinski arhiv Maribor. Rokopis je bil na terenu verjetno najden s strani Mateja Slekovca ali Franca Kovačiča ali pa ga je kateri od njiju, zaradi pomembnosti, izvzel iz Arhiva Središče ob Dravi, ki ga deloma hrani Zgodovinski arhiv na Ptuju.
Keywords: 16.st.; arhivi; arhivsko gradivo; listine; Središče ob Dravi