Novejše krajšave v pogovorni francoščini - Pogačnik, Vladimir (Vestnik za tuje jezike, 2015)
Avtor se v članku vrača k besedotvornemu postopku krajšav, ki ga je raziskoval že pred štiridesetimi leti v svojem magistrskem delu. Članek želi na primeru korpusa, ki je nastal na podlagi spremljanja oddaje Télématin na frankofonski televizijski mreži TV5, dokazati, da je krajšanje živ in razširjen postopek, ki se pojavlja predvsem v različnih oblikah govorne komunikacije.
Keywords: francoščina; French; pogovorni jezik; word formation; besedotvorje; krajšave