Lastnosti aluminija Al 99,7 za izdelavo tub z udarnim brizganjem - Vasevska, Trajanka (Kovine zlitine tehnologije, 1997)
Proizvajalci embalaže predelujejo aluminij v obliko znotraj zaščitene stisljive tube. Ti izdelki zahtevajo od mateiala določene lastnosti pri proizvodnji, polnjenju in praznenju embalaže. Rezultati skupne raziskave kažejo, da lahko z ustreznimi tehnološkimi spremembami odpravimo nekatere težave.
Keywords: aluminij; Aluminij Mostar; aluminum; embalaža; udarno brizganje; mehanske lastnosti; trdota; žarjenje; natezna trdnost; meja plastičnosti; raztezek