"Tuji govor" ter razmerje med lingvistiko in pragmatiko - Kržan, Marko (Slavistična revija, 2008)
Razzprava izpostavi epistemološka vprašanja, ki zastavljajo, če skušamo artikulirati bahtinovsko problematiko tujega govora v znanostih o jeziku. Osredotoči se na vidikih, ki problematizirajo neopozitivistično formulacijo razmerja med semantiko in pragmatiko.
Keywords: Bahtin, Mihail Mihajlovič, 1895-1975; Ducrot, Oswald, 1930-; jezikovna pragmatika; kognitivno jezikoslovje; semantics; semantika; tuji jeziki