O preureditvah vrst s kompleksnimi členi - Simonič, Aleksander (Obzornik za matematiko in fiziko, 2020)
Lévy-Steinitzov izrek za pogojno konvergentne vrste s kompleksnimi členi pravi, da je množca vsot, ki jih dobimo po vseh preureditvah, bodisi premica bodisi kompleksna ravnina. V članku predstavimo podroben dokaz tega izreka.
Keywords: konvergentne vrste; Lévy-Steinitzov izrek; Riemannov preureditveni izrek; številske vrste