The salary system in the private sector in the Republic Slovenia - Korpič-Horvat, Etelka (Organizacija (Kranj), 2009)
Avtorji obravnavajo plačni sistem v zasebnem sektorju v Republiki Sloveniji. Predstavljajo plačilo za delo po Zakonu o delovnem razmerju, ki zajema plačo in druge vrste plačil. Nadalje razdelajo posamezne elemente plače: osnovno plačo, dodatke in del plače za delovno ter poslovno uspešnost. Poleg plače zaposleni lahko prejmejo tudi druge vrste plačil, v naravi ali v denarju, v skladu z ureditvijo v kolektivnih pogodbah ali pogodbi o zposlitvi.
Keywords: zasebni sektor; zasebna podjetja; dohodki; plače; plačni sistemi