Zdravila za zdravljenje bolečine - Kerec Kos, Mojca (Farmacevtski vestnik, 2012)
Pri zdravljenju bolečine izberemo analgetik glede na jakost in vrsto bolečine. Na izbiro ustreznega analgetika vplivajo tudi njegove farmakokinetične lastnosti ter farmacevtske oblike, ki so pri posamezni učinkovini na razpolago. Poleg neopiodnih analgetikov, kamor sodijo nesteroidni antirevmatiki in paracetamol, imajo pomembno vlogo pri zdravljenju bolečine opioidni analgetiki.
Keywords: analgetiki; nesteroidni antirevmatiki; opioidi; paracetamol