Spremembe in novosti, ki jih prinaša ZDR-1 - Senčur Peček, Darja (Podjetje in delo, 2013)
V prispevku so obravnavane najpomembnejše spremembe in novosti, uveljavljene z Zakonom o delovnih razmerjih (ZDR-1). Predstavljen je namen zakonskih sprememb pa tudi bistvo novih rešitev in morebitne dileme, ki se kažejo v zvezi z njihovo razlago in uveljavljanjem v praksi. Poudariti kaže spremembe v zvezi s sklepanjem pogodbe o zaposlitvi za določen čas in drugih atipičnih pogodb o zaposlitvi, v zvezi s prenehanjem pogodbe o zaposlitvi in ureditev položaja ekonomsko odvisnih oseb.
Keywords: delovna razmerja; delovne pogodbe; odpoved; pogodba o zaposlitvi; pravna ureditev; prenehanje