Diskurz resnice v TV-novicah - Jakopič, Kaja (Monitor ISH, 2004)
Kar gledalec v TV-poročilih zares vidi, je novinarsko poročilo, ki se z vizualnimi dokazi "izgovarja" na realnost. Novinarji so vpleteni v produkcijo "realistične logike", gledalci pa vidijo le njihovo poročilo, verzijo in ne "resničnost". Novice namreč izhajajo iz obstoja dogodka, verjetnost pa se nanaša na interpretacijo pomena dogodka.
Keywords: television; televizija; televizijske novice; novinarsko poročilo; televizijski voditelj; televizijska poročila; realnost