Objektna usmeritev pri razvoju poslovnih in informacijskih sistemov - Vožič, Bogdan (Uporabna informatika (Ljubljana), 1997)
Objektna usmeritev je zelo blizu načinu kako človek vidi svet okoli sebe, zatoje v tem trenutku objektna usmeritev največja pomoč pri razvoju poslovnih in informacijskih sistemov. Kot univerzalna tehnologija se širi v različna tehnološka okolja in pričakuje se, da bo ob koncu stoletja postala prevladujoča tehnika pri razvoju poslovnih in informacijskih sistemov. Pri uvajanju sodobne objektne tehnologije, pri organiziranosti ter poslovanju združb, se je potrebno zavedati, da za hiter in učinkovit razvoj ali prenovo poslovnih procesov ni zadosten porok sodobna informacijska (objektna) tehnologija, temveč so potrebni nova znanja, pristopi in koncepti.
Keywords: informacijska tehnologija; informacijski sistemi; poslovni procesi