Razmerja med izbranimi socialnimi lastnostmi in zadovoljevanjem temeljnih človekovih potreb - Hadner, Maja (Revija za geografijo, 2018)
Prispevek prinaša spoznanja o pomenu kraja bivanja in izbranih socioekonomskih lastnosti pri zadovoljevanju temeljnih človekovih potreb in predstavlja vlogo kraja bivanja, starosti, materialnega položaja in načina bivanja pri posameznikovem delovanju v prostoru. Na osnovi podatkov, zbranih z intervjuvanjem (16 oseb), je bilo ugotovljeno, da starost in materialni položaj na delovanje posameznikov v prostoru vplivata intenzivneje kot kraj bivanja in način bivanja.
Keywords: basic human activities; everyday life; individuals; social geography; social space; socialna geografija; vsakdanje življenje