Poročilo z 8. Svetovnega znanstvenega kongresa borilnih športov in borilnih veščin - IMACSSS - Šimenko, Jožef (Šport (Ljubljana), 2019)
Svetovni znanstveni kongres borilnih športov in borilnih veščin je letos, od 10-12. oktobra, osmič potekal na Portugalskem v mestu Viseu. Kongres je letos potekal v so-organizaciji Politehničnega inštituta Viseu z njihovo Pedagoško fakulteto in oddelkom za Športne znanosti, mednarodnega znanstvenega združenja za borilne športe in borilne veščine (IMACSSS - International Martial Arts and Combat Sport Scientific Society) in Portugalskega združenja Politehničnih Univerz z športnim študijem (REDESPP). Konferenca je prav tako potekala pod pokroviteljstvom znanstveno-strokovnih revij Ido Movement for Culture - Journal of Martial Arts Anthropology, Research Journal of Budo in Revista de Artes Marciales Asiaticas (RAMA). V slednji so v posebni številki dostopni tudi vsi razširjeni povzetki.
Keywords: borilne veščine; combat sports; conference; kongres; sport; šport