Izdelava žice iz zlitine AlMg5 za kovice in vijake - Vasevska, Trajanka (Kovine zlitine tehnologije, 1996)
Namen raziskave je bil ugotoviti možnost izdelave v IMPOL-u z obstoječo opremo. Tehnološka pot je določena na osnovi teoretičnih in praktičnihn spoznanj za zlitino in je drugačna od dosedanjega načina obdelave. Mehanske in tehnološke lastnosti dobljenega izdelka so potrdile, da v IMPOL-u lahko izdelamo žico z zahtevano kakovostjo.
Keywords: vijaki; žica; kovice; mehanske lastnosti; natezna trdnost; strižna trdnost; tehnološke lastnosti