Order-picking routing policies - Đukić, Goran (Strojniški vestnik, 2004)
Prevzem naročila je postopek zbiranja in priprave izdelkov v skladišču, glede na določeno naročilo kupca. Je najbolj tezavna in draga dejavnost v skladisču.Za prevoz porabimo 50 odstotkov celotnega časa prevzema naročila. Zmanjšanje prevoznih poti je eden glavnih ciljev načrtovalca skladisča.V prispevku smo predstavili obširne simulacijske analize načrtovanja poti in razporeditve polic s primerjavami hevrističnih metod načrtovanja poti in optimalnim algoritmom.
Keywords: skladišča; prevzemi naročil; načrtovanja poti; skladiščenje; naročila; načrtovanje; logistika