Regresni zahtevek delodajalca proti delavcu po 147. členu Obligacijskega zakonika - Mežnar, Špela (Delavci in delodajalci, 2015)
V praksi ni zaslediti problemov glede uveljavljanja regresnih zahtevkov na podlagi tretjega odstavka 147. člena OZ. Iz dejstva, da je sodne prakse izredno malo, lahko sklepamo, da se delodajalci le redko odločajo za to možnost. Razlog je lahko zelo kratek zastaralni rok in težje dokazno breme, saj mora delodajalec v regresni pravdi zatrjevati in dokazati hujšo obliko krivde, ki se po načelu obrnjenega dokaznega bremena ne domneva - hudo malomarnost ali naklep delavca.
Keywords: delodajalci; odgovornost; odškodninska odgovornost; zaposleni