Kdo izbere prevodno literaturo? - Rude-Porubská, Slávka (Primerjalna književnost, 2010)
Članek na podlagi predpostavke, da je literarno prevajanje družbena praksa, obravnava dva nemška subvencijska programa in s tem ilustrira postopek izbiranja literature v kontekstu asimetričnih smernic mednarodnega prevajanja.
Keywords: knjižni trg; uredniška politika; prevodna literatura; literarno prevajanje; prevajalske subvencije; Germany; Nemčija