Every finite group has a normal bi-Cayley graph - Zhou, Jin-Xin (Ars mathematica contemporanea, 2018)
Graf ?$Γ$? z grupo avtomorfizmov ?$H$?, ki deluje polregularno na vozliščih z dvema orbitama se imenuje bi-Cayleyev graf nad grupo ?$H$?. Kadar je ?$H$? edinka grupe ?$\text{Aut}(Γ)$?, pravimo da je ?$Γ$? normalen graf glede na grupo ?$H$?. V tem članku pokažemo, da ima vsaka končna grupa povezan normalen bi-Cayleyev graf. To je izboljšava izreka Arezoomanda in Taerija in daje pozitiven odgovor na vprašanje, omenjeno v literaturi.
Keywords: bi-Cayleyev graf; kartezični produkt; končne grupe; teorija grafov