Vodni viri ter vodovarstvena območja Zasavja - Barborič, Blaž (Geografski obzornik, 2002)
Članek obravnava 15 regionalno pomembnih vodnih virov v Zasavju. Cilj raziskovalne naloge, ki je bila izdelana v okviru študijske usmeritve Varstvo geografskega okolja, je bila ugotovitev stanja na vodovarstvenih območjih v petih občinah v Zasavju in ocena obremenjenosti vodnih virov. Kljub omejitvam oziroma prepovedim določenih dejavnosti smo v varstvenih pasovih ugotovili širjenje dejavnosti tudi na območja s strogim režimom varovanja.
Keywords: oskrba z vodo; pitna voda; podtalnica; varstvo voda; vodni viri; Zasavje