Problemi človekovega okolja pri pouku geografije v ČSSR - Špes, Metka (Geografski obzornik, 1979)
Članek prikazuje, kako v Čehoslovaški vključujejo problematiko človekovega okolja v osnovnošolski in srednješolski pouk geografije.
Keywords: Češkoslovaška; ekologija; geografija; pouk geografije