A new painted pottery assemblage at Ismailabad: a late Neolithic site in the Central Plateau of Iran - Talai, Hasan (Documenta Praehistorica, 2000)
Predstavljamo zadnja odkritja srednje- in poznoneolitske keramike iz Ismailabada. Ismailabadska slikana keramika nosi jasen pečat kulture, katere vzorci okraševanja so značilno prefinjeni in vsebinsko izdelani, in ki se navdihujejo v iranski tradiciji.
Keywords: Iran; neolitik; ceramic; keramika