Leveraging communities of practice to cultivate entrepreneurial mindset - Sedlan Kőnig, Ljerka (Naše gospodarstvo, 2024)
Ta članek raziskuje vlogo delovnih skupnosti (angl. Communities of Practice - CoP) kot potencialnega učnega orodja za boljše spodbujanje podjetniške miselnosti, zlasti v okviru visokošolskega izobraževanja. S sistematičnim pregledom obstoječih teorij učenja in koncepta CoP opredeljuje izzive podjetniškega izobraževanja in predlaga spremembe v visokošolskem izobraževanju, ki se osredotočajo na ustvarjanje podjetniške zavesti, krepitev podjetniških kompetenc in razvijanje podjetniške identitete študentov za spodbujanje podjetniške miselnosti s podporo formalnega visokošolskega izobraževanja z neformalnimi izobraževalnimi praksami, kot so CoP. Izvirnost tega prispevka je v predstavitvi alternativnega koncepta odgovornega podjetniškega izobraževanja. Z združevanjem teoretičnih spoznanj s praktičnimi primeri ta članek služi kot dragocen vir za izobraževanje, raziskovanje in prakso na področju podjetniškega izobraževanja.
Keywords: entrepreneurial behaviour; higher education; inovativno mišljenje; podjetniško vedenje; podjetništvo; teaching tool; učni pripomočki; visokošolsko izobraževanje