Schnirelmannov izrek - Medic, Vinko (Obzornik za matematiko in fiziko, 2010)
Lev Schnirelmann (1905-1938) je leta 1930 dokazal, da je vsako naravno število, večje od ena, vsota končnega števila praštevil. To je zelo pomemben izrek in hkrati prvi odmevnejši rezultat v zvezi z Goldbachovo domnevo. V članku je predstavljen dokaz z njegovim kriterijem za celoštevilske množice kot baze s končnim redom.
Keywords: Goldbachova domneva; matematika; praštevila; Schnirelmannova gostota; teorija števil