Zapuščina Wilhelma Tegetthoffa v Pokrajinskem muzeju Maribor v kontekstu heritološkega diskurza - Habjanič, Oskar (Časopis za zgodovino in narodopisje, 2020)
Prispevek obravnava oblikovanje kulta osebnosti "mariborskega sina" Wilhelma von Tegetthoffa, junaka bitke pri Visu, ki je neposredno po smrti dobil sloves junaka monarhije s postavitvijo spomenikov v Puli, Mariboru in na Dunaju. V ospredje sta postavljena odnos do premične kulturne dediščine ter muzeološka in heritološka interpretacija.
Keywords: collective memory; heritologija; heritology; javni spomeniki; kolektivni spomin; museology; muzeologija; Pokrajinski muzej Maribor; public memorials; Tegetthoff, Wilhelm von