The dating of Chinese early pottery and a discussion of some related problems - Zhao, Chaohong (Documenta Praehistorica, 2000)
V članku raziskujemo radiokarbonske datacije zgodnje kitajske keramike. menimo, da lahko najzgodnejšo keramiko v vzhodni Aziji datiramo v čas 17000 BP, to je v obdobje zadnje pleistocenske poledenitve Evrazije.
Keywords: Kitajska; paleolitik; neolitik; ceramic; keramika; AMS radiokarbonska datacija