Fizikalne osnove metod za analizo površin trdnih snovi in tankih plasti - Ambrožič, Milan (Vakuumist, 1997)
Za anlizo površin in tankih plasti materialov največ uporabljamo različne spektroskopske metode. Te se razlikujejo ena od druge po vrsti vpadnih in izhajajočih delcev iz preiskovanega vzorca ter po njihovi energiji. V tem članku so opisane glavne fizikalne značilnosti spektroskopij.
Keywords: tanke plasti; površine; spektroskopija; analiza