Delovanje Slovenskega odseka ISACA - Javornik, Boža (Uporabna informatika (Ljubljana), 1998)
Podjetja se pogosto poslužujejo revizorjev informacijskih sistemov za pridobitev neodvisnega mnenja o varnostnih vidikih delovanja njihovega informacijskega sistema, kot tudi za oceno njegove uspešnosti in učinkovitosti. Hitrost spreminjanja tehnologije na področju informacijskih sistemov je tako velika in tako vseobsežna, da so tveganja neuspeha pri odločitvah za naložbe v razvoj na področju informacijskih sistemov vedno večja. Odvisnost poslovanja od rešitev v informacijskem sistemu je pogosto tako visoka, da lahko že kratkotrajni izpadi sistema povzročijo podjetju veliko škodo.
Keywords: informacijski sistemi; mednarodno združenje za revizijo in nadzor; revidiranje kontrol informacijskih sistemov; Slovenski inštitut za revizijo