Umetniško ustvarjanje Lilijane Praprotnik Zupančič - Švajncer, Marija (Otrok in knjiga, 2007)
Članek predstavlja umetniški opus slovenske pisateljice, pesnice in ilustratorke Liljane Praprotnik Zupančič (psevdonim Lila Prap). Njeno ustvarjalnost odlikujejo številni novi umetniški prijemi in slogi. Mlade bralce nagovarja s humorjem, posredno humanistično obarvano vsebino in nenavadnimi risbami. Njen slog temelji na nonsensu, paradoksih, vsebinskih obratih, presenečenjih in nenavadnih idejah. Članek obravnava tudi sodobno slovensko teorijo mladinske književnosti in njene kriterije vrednotenja prikaže na primeru Liljane Praprotnik Zupančič.
Keywords: Prap, Lila; Slovene literature; slovenska književnost; literarno ustvarjanje; umetniško ustvarjanje; ilustratorke; slovenske pisateljice