(22sub4) and (26sub4) configurations of lines - Cuntz, Michael Joachim (Ars mathematica contemporanea, 2018)
Predstavimo tehniko za konstruiranje sestavov premic z lepimi lastnostmi. Kot primer njene uporabe konstruiramo konfiguraciji premic ?$22_4)$? in ?$(26_4)$?. Tako je problem obstoja geometrijskih ?$(n_4)$? konfiguracij odprt samo še za primer ?$n = 23$?.
Keywords: konfiguracija premic; sestavi premic