Pregled sodobne programske opreme in spletnih aplikacij za matematike - 1. del - Bašić, Nino (Obzornik za matematiko in fiziko, 2015)
Matematikova izobrazba v informacijski dobi zahteva poleg obvladanja osnovnih matematičnih disciplin (algebre, analize itd.) tudi poznavanje in spretno uporabo najrazličnejših računalniških programov in spletnih aplikacij. V članku je podan pregled sodobnega matematičnega programja. Številne v članku navedene povezave na prosto dostopne programe omogočijo bralcu, da jih nemudoma preizkusi.
Keywords: computer science; računalništvo; programska oprema; brskalniki; iskalniki; večnamenska računska orodja; Sage; LaTeX; dinamična geometrija; učenje na spletu