Izredni profesor dr. Božidar Kert - Kolnik, Karmen (Revija za geografijo, 2018)
V članku je podan analitični pregled štirih področij profesionalnega dela dr. Božidarja Kerta ob njegovi 90.letnici. Na osnovi njegovih bibliografskih enot, zapisov štirih dolgoletnih sodelavcev ter s pol strukturiranim intervjujem jubilanta, smo v kombinaciji z analizo obstoječih objavljenih in tudi njegovih osebnih, neobjavljenih gradiv predstavili področja izobraževanja, kariere, raziskovanja in pedagoškega dela enega izmed utemeljiteljev mariborskega geografskega oddelka.
Keywords: bibliografije; biographies; geografija; geography; interviews; intervjuji; Kert, Božidar; profesionalne biografije; professional bibliographies