Vzgoja in izobraževanje (Vzgoja in izobraževanje, 1970)
Revija Vzgoja in izobraževanje obravnava sodobne smernice v poučevanju in načrtovanju pouka ter druge aktualne teme s področja šolstva. Prinaša različne poglede slovenskih šolskih strokovnjakov ter praktične izkušnje učiteljev in ravnateljev. Namenjena je ravnateljem, svetovalnim delavcem in učiteljem ter drugim strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju.Letno izide šest številk: dve enojni in dve dvojni številki. Dvojnim številkam je dodana priloga Učiteljev glas, ki revijo obogati z dodatnimi izkušnjami učiteljev, še posebej s področja formativnega spremljanja učenja ter drugih aktualnih vsebin iz šolske prakse.(vir: https://www.zrss.si/strokovne-resitve/revije/vzgoja-in-izobrazevanje)
Keywords: education; Izobraževanje; school; Slovenia; Slovenija; šolstvo; Vzgoja