Časopis za zgodovino in narodopisje (Časopis za zgodovino in narodopisje, 1904)
Časopis za zgodovino in narodopisje izdajata v sodelovanju Univerza v Mariboru in Zgodovinsko društvo v Mariboru. Objavlja znanstvene razprave, ocene in poročila s področja zgodovine. Revija izhaja od leta 1904 na vsake pol leta.
Keywords: ethnography; etnografija; history; Slovenia; Slovenija; Zgodovina