La provincia : giornale degli interessi civili, economici ed amministrativi dell'Istria (La provincia dell`Istria, 1867)
La provincia je bil časnik, ki je med leti 1867 in 1894 izhajal, dvakrat mesečno, v Kopru. Objavljal je lokalne novice v italijanskem jeziku.
Keywords: Domoznanstvo; Koper; Istra; Istria; 19.st.